Taide teossa

Avasimme tällaisen pienen pop up –taidekaupan parinkymmenen sarjakuvantekijän ja kuvittajan voimin. Myymme originaaleja, tauluja ja printtejä, joista saamamme tuoton lahjoitamme kokonaisuudessaan Punaiselle Ristille, tukemaan heidän työtä turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa ja vastaanottokeskusten ylläpitämisessä. Verkkokauppamme on auki 14.9.–30.9.2015, joten tutustukaa ihmeessä pian. Sanaa saa toki levittää kavereillekin.

IMG_8424

Mukana ovat mm. Mari Ahokoivu, Maria Björklund, Terhi Ekebom, Aino Havukainen & Sami Toivonen, Kati Kovács, Kaisa Leka, Emmi Nieminen, Anni Nykänen, Kati Närhi, JJ Nääs, Pentti Otsamo, Milla Paloniemi, Ville Ranta, Joonas Rinta-Kanto, Kari Sihvonen, Samuli Siirala, Daniel Stolle, Tiitu Takalo, Ville Tietäväinen, Jukka Tilsa, Jyrki Vainio sekä Jarkko Vehniäinen. Mukana on monia taiteilijoita, jotka eivät tavallisesti edes myy originaalejaan, joten olen todella otettu että he lähtivät remmiin. Itse valikoin sellaisia duuneja, joita en ole aiemmin raaskinut laittaa myyntiin. Mutta jos ne nyt tekevät kauppansa, antaa palaa – ne menevät hyvään tarkoitukseen. Toivottavasti mahdollisimman moni teos joka tapauksessa löytää uuden kodin!


We opened up a small charity pop-up store together with fellow Finnish comic book artists and illustrators. We’re selling original artwork, paintings and prints, and the all income will be donated to the Red Cross to aid their work in helping asylum seekers. Our online store is open during the 14th–30th of September, so please have a look soon. And by all means, share this with your friends if you’re interested.

We have a good bunch of artists, including Mukana ovat mm. Mari AhokoivuMaria BjörklundTerhi EkebomAino Havukainen & Sami ToivonenKati KovácsKaisa LekaEmmi NieminenAnni NykänenKati NärhiJJ NääsPentti OtsamoMilla PaloniemiVille RantaJoonas Rinta-KantoKari Sihvonen, Samuli SiiralaDaniel StolleTiitu TakaloVille TietäväinenJukka TilsaJyrki Vainio and Jarkko Vehniäinen. Actually, many of them don’t even sell their original pieces, usually. I donated some pieces that I haven’t dared to sell earlier, but I figured if they’ll go now, it’ll be for a damn good cause. I sincerely hope many of these works find new homes.

Kiitos, Helsinki!

läpyt
Alkuviikko on mennyt Helsingin Sarjakuvafestivaaleilta toipuessa (lähinnä siis töiden jonglöörauksessa, ei festarikrapulaa potien). Lämmin kiitos vielä kaikille vanhoille kavereille ja uusille tuttavuuksille, talkootyöläisille ja järjestäjille, myyjille ja vieraille, sekä etenkin festariyleisölle. Oli jälleen hieno tapahtuma!

Ps. Tein pientä inventaariota byroolla ja huomasin, että Pelinavaus-alpparia on enää alle 20 kpl jäljellä. Kirjakaupoista niitä voi löytyä, mutta koska kyseinen tekeles on lopussa myös kustantajaltani, oman tukkuni huvettua niitä ei mun kautta enää saa. Tämä siis vinkkinä niille, jotka kirjojen perään kyselivät.

 

Helsingin sarjakuvafestivaalit 28.–30.8.

festaribanneri2015_juhlaviikot
Sarjakuvafestivaalit ovat täällä taas! Jaan tuttuun tapaan myyntipöydän Kustannusosakeyhtiö Kumioravan kanssa, jonka takana päivystelen Lasipalatsin aukiolla perjantaista sunnuntaihin. Festariteltta on auki seuraavasti:

Perjantai: klo 14–20
Lauantai: klo 11–20
Sunnuntai: klo 12–18

Muut tapahtumapaikat ja ohjelma löytyvät festareiden sivuilta. Mikäli kiinnostaa, tervetuloa Kirjasto10:een sunnuntaina 30.8. klo 13, höpöttelen siellä paitsi uudesta Villimpi Pohjola: Valomerkki -alpparista, myös Perkeroksesta ja äänen visualisoinnista(?).

perkeros_hoodie

Tilasin paitapainolta pienen täydennyserän Perkeros-paitoja, joista oli enää hajakokoja jäljellä. Samaan syssyyn tilasin hyvin pienen erän Perkeros-huppareita, kun niitä kerta kyseltiin.

Kiitokset vielä kaikille, jotka tulitte moikkaamaan Tampereen Tapahtumien yössä ja Turun Taiteiden yössä, oli hyvät sessiot. Olen myös todella otettu että uusin Villimpi Pohjola on saanut niin hyvän vastaanoton… mä olen sanaton.

Mut jes, festareilla nähdään!