Toni Tirri 1980–2014

vp_tonille
Kollega ja ystävä Toni Tirri menehtyi yllättäen viikko sitten sunnuntaina. Koko alkuviikko meni hieman sumussa, ja tämän kirjoittaminen tuntuu edelleen hyvin epätodelliselta. En kenties voi kehua kuuluneeni Tonin lähimpiin ystäviin, sillä törmäsimme toisiimme lähinnä erinäisissä sarjakuvatapahtumissa, Sarjakuvafestivaaleilla ja Tampere kupliissa. Siksi lieneekin hullunkurista, että Toni oli mulle sellainen ihminen jonka kanssa tuli juteltua ummet ja lammet, avauduttua sellaisistakin asioista, joita ei oman lähipiirin kanssa ole ottanut puheeksi. Toni oli yksinkertaisesti helposti lähestyttävä, vilpitön ja isosydäminen kaveri. Hän oli niitä ystäviä, joita aina etsi sarjakuvatapahtumista. Muutama viikko sitten näimme Tampere kupliissa, mutta ajatustenvaihto jäi harmillisen lyhyeksi. Livistäessäni kotiin, paiskasin vielä Tonin kanssa kättä ja sovimme juttelevamme enemmän paremmalla aikaa.

Uskon, että välillämme vallitsi syvä kunnioitus toistemme duuneja kohtaan. Ainakin itse allekirjoitan tämän, sillä Toni oli eräänlainen esikuva. Käydessäni ensimmäisiä kertoja Sarjakuvafestivaaleilla Toni oli jo vakiinnuttanut asemansa pienlehtipuolella, ja potki omalla esimerkillään meikäläistä eteenpäin.

Oheinen Villimpi Pohjola -strippi on mun hiljainen hatunnosto Tonille. Mä toivon että arvostat tätä, ystäväni.

Lämmin osanotto Tonin läheisille, vaimolle ja lapsille, ystäville ja kollegoille. Olette kaikki ajatuksissani.

Lapsus

lapsus1
No nyt ne tupsahtivat painosta. Pahoittelen heikkolaatuisia kuvia, mutta halusin pistää todistusaineistoa pikimmiten. Huomenna lauantaina 12.4. olen Supermessuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksella, missä uutukainen virallisesti lanseerataan. Lapsuksen tiimoilta on haastattelu Kirja-lavalla klo 15, jonka jälkeen signeeraan opuksia tuttuun tapaan Arktisen Banaanin osastolla D 903. Tervetuloa poikkeamaan siis!

lapsus2lapsus3
Suurkiitos kaikille ennakkotilauksista. Niissä menee tovi, mutta saan ensimmäiset paketit matkaan maanantaina. Tulossa on siis, kiitos kärsivällisyydestänne. Palailemisiin!

lapsus4

We’re going on tour

perkeros_foreword_1
The first leg of the Perkeros tour begins from the Belgian Comic Strip Center in Brussels in the form of a Perkeros exhibition. I’m actually short for words here, as it seems absolutely surreal to have been granted this opportunity… I remember visiting the museum in 2007 and feeling overwhelmed by the space, not to mention the artwork and history preserved on the walls. The opening is on the 6th of May, and I’m already slightly nervous. :) A big thanks to the fellows at the Finnish Cultural Institute, who already wrote a little tidbit of the upcoming exhibit.

For those of you waiting for the actual book to come out in French, please note that Delitoon will be launching the first batch of the book on the 16th of April. Some pretty crazy times ahead.

All the best, and see you in Brussels. ;)